Galería

PRESENTACIÓ

Ens embarquem en un projecte prou engrescador, des del nostre punt de vista. Un projecte sobre la literatura infantil europea en què analitzarem, cercarem, compartirem i compararem els diferents gèneres infantils al nostre continent.

El nostre objectiu final és descobrir si podem parlar d’una literatura europea infantil, és clar.

Tot això ho farem “viatjant” pels diferents països a través de les seves obres literàries de caire infantil (contes, rondalles, faules, poesia…), coneixent els seus autors i aprofundint en la seva obra.

La literatura europea infantil? Aquest és el tema que ens va unir com a grup i el que intentarem defensar i descobrir al llarg de tot el projecte.

Per què? Tots hem estat nens i nenes, tots hem crescut envoltats de rondalles, faules i contes; ens els han explicat abans d’anar a dormir, a l’escola i a casa, i tothom recorda aquells que més ens van emocionar o agradar de menuts. Després vam aprendre a llegir i tots sols érem capaços d’endinsar-nos en totes aquestes històries, de traslladar-nos lluny, de somiar i imaginar amb els personatges dels nostres contes.

Com comença la literatura? Com comença un nen a interessar-se per tot aquest món? En gran part, creiem, que és gràcies a tots aquests descobriments que vam anar fent quan érem “quitxalla”, un petit lector o oïdor de literatura infantil pot esdevenir un gran lector o escriptor a la llarga. Tot comença en un punt, per què no en aquest? Ningú no es fa gran sense ser nen, i ens és difícil imaginar un nen que no escolta o no coneix cap tipus de rondalla. Els contes existeixen a tot el món, n’hi ha alguns que han esdevingut universals, d’altres resten per descobrir, alguns s’han transcrit i altres formen part de la tradició oral de molts països.

QUITXALLA

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s